top of page

Kongre kitabında yayımlamak üzere Tam Metinlerinizi iletisimiksad@gmail.com adresine 20 Haziran 2024 tarihine kadar aÅŸağıdaki word dokümanı üzerinde düzenleyerek email yoluyla gönderiniz. 

Dikkat

Bildiri özet ve tam metinlerinizi gönderirken lütfen ORCID numaranızı ekleyiniz

​

TAM METÄ°N YAZIM KURALLARI

1. AraÅŸtırma makaleleri sadece Türkçe olarak; BaÅŸlık, Özet, Abstract  Ä°ngilizce ve Türkçe Anahtar Sözcükler, GiriÅŸ, Materyal ve Yöntem, AraÅŸtırma Bulguları, Tartışma, Sonuç, Kaynaklar ana baÅŸlıkları altında hazırlanmalıdır. Ä°stenirse AraÅŸtırma Bulguları ve Tartışma bölümleri tek baÅŸlık altında yazılabilir.

2. “Özet” ve “Abstract” çalışmanın kısa amacı ile önemli araÅŸtırma bulgularını içermelidir.

3. Makalede yer alan türlerin bilimsel isimleri italik karakterde olmalı ve ondalık sayılar nokta iÅŸareti ile ayrılmalıdır.

4. Grafik, harita, fotoÄŸraf, resim ve benzeri sunuÅŸlar ”Åžekil”, sayısal deÄŸerlerin veriliÅŸi ”Çizelge” olarak isimlendirilmelidir. Verilen tüm çizelge ve resimlere metin içerisinde atıf yapılmalı ve metin içinde uygun yerlere konumlandırılmalıdır.

​

5. Makale düzeni;

a. Microsoft Word yazılımıyla (docx format; Word 2007 ve üstü) Times New Roman yazı karakterinde ve tek sütun halinde toplam 20 sayfayı geçmeyecek ÅŸekilde, A4 kağıdına kenarlarda 2.5 cm boÅŸluk olacak ÅŸekilde çift satır aralıklı yazılmalıdır.

b. Makalede her sayfaya numara verilmeli ve satırlar her sayfada yeniden baÅŸlayacak ÅŸekilde satır numaraları içermelidir.

c.  Makalenin Türkçe ve Ä°ngilizce baÅŸlığı koyu, 14 punto, ortalı ve ilk harfleri büyük olacak ÅŸekilde küçük harflerle yazılmalıdır.

​

6. Makale içindeki atıflarda özel durumlar dışında “yazar ve tarih” sistemi kullanılmalıdır. Birden çok kaynaÄŸa aynı anda atıf yapılacaksa yayınlar noktalı virgül ile ayrılmalı ve kronolojik sıra ile verilmelidir. ÖrneÄŸin: (Soyadı A, 2002; Soyadı B ve ark., 2008; SoyadıC, 2008; SoyadıD1 ve SoyadıD2, 2012). Ä°ki yazarlı eserlerde yazar isimleri “ve” ile ayrılmalı, çok yazarlı eserlerde “ve ark.” (yabancı dildeki kaynaklarda ise “et al.”) kullanılmalıdır. ÖrneÄŸin: Soyadı1 (2007), Soyadı1 ve Soyadı2 (2005), Soyadı1 ve ark. (2003). Birden fazla yazarlı veya tek yazarlı yayınların çoklu kullanışlarında tarihsel sıralanmalı, aynı yılda bir çok yayının kullanılmasında (yazar grupları aynı olmasa bile) ise küçük harf ile ayrılmalıdır. 

​

7. Metin içinde anılan bütün literatür, “Kaynaklar Listesi”nde yer almalıdır. Kaynaklar listesi alfabetik sırada ve yazar-tarih sistemine göre verilmelidir. Aynı yazarın iki veya daha fazla yayını kullanılmış ise Kaynaklar Listesinde eski tarihli yayın önce verilmelidir. Kitap ve kitap bölümünün adının her kelimesinin ilk harfi büyük harf olmalıdır. Bir kuruluÅŸun yayınları ise yayın numarasıyla verilmeli, deÄŸilse basıldığı matbaa adı ve ÅŸehri belirtilmelidir. Literatürün yayımlandığı dergi adı kısaltma yapılmadan açık olarak yazılmalıdır. Kaynakların yazılışında ilk satır sola yaslanmalı, izleyen satırlar 0.5 cm içeri çekilmelidir. Literatür yazım ÅŸekli için örnekler aÅŸağıda verilmiÅŸtir.

8. Makalelerin bilimsel sorumlulukları yazarlarına aittir.

​

​

​

Türkçe Åžablon:                                English Template: 

bottom of page